Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Роботодавці та представники влади дискутували навколо питання підняття тарифів

11 жовтня у Львові відбулося засідання „круглого столу” „Підвищення тарифів: всі за та проти!”, ініційоване Федерацією роботодавців Львівщини. Учасниками „круглого столу” були:  голова Федерації роботодавців Львівщини Іван Ривак, керівник ЛМКП „Львівтеплоенерго” Ігор Марчак, керівник ЛМКП „Залізничтеплоенерго” Мирон Терех, заступник начальника управління інженерного господарства, головний інженер управління інженерного господарства Львівської міської ради Андрій Мончак, начальник управління житлово-комунального господарства Львівської ОДА Ольга Худюк.

 «Проведення цього „круглого столу” викликане підвищенням тарифів на комунальні послуги для населення регіону. Федерація роботодавців Львівщини як учасник соціального діалогу у тристоронній соціально-економічній раді області має намір налагодити конструктивну співпрацю із громадськими організаціями Львівщини для ефективного захисту населення та підприємців від встановлення необґрунтованих тарифів на послуги», - наголосив голова Федерації роботодавців Львівщини Іван Ривак, виступаючи під час засідання вищезгаданого „круглого столу”.  
Зі слів Івана Ривака, роботодавці Львівщини є однією зі сторін соціального діалогу, котра готова прийняти будь-які думки чи доказову базу тих організацій, які тривалий час займаються чи лише починають займатися  захистом  населення, підприємств, які споживають ту чи іншу послугу. З іншого боку ініціатива проведення „круглого столу” з приводу підвищення тарифів передбачає налагодження діалогу з органами місцевої влади для того, аби спільно виробити обґрунтований проект зміни тарифів.
 «Звичайно, що ідеальною формулою для мешканців нашого міста був би варіант, згідно з котрим покриття витрат при піднятті тарифів здійснювалося би за рахунок бюджету без збільшення тарифів для населення. Та ми і розуміємо, що таким чином можна довести наші комунальні підприємства, які займаються наданням послуг для населення, до банкрутства. Адже з боку міського бюджету не надто активно відбувається дотування цих комунальних підприємств. Ну і, звичайно, не можна в даний час покласти тягар сплати за комунальні послуги повністю на плечі споживачів за умови підвищення у два рази. Нам потрібно віднайти ту золоту середину, яка би з одного боку не заганяла комунальні підприємства Львова та області у банкрутство, а з другого - не вдарила би по кишені нашого споживача. Тому ми спільно повинні вирішувати питання тарифу, оскільки нам спільно доведеться працювати за вироблених тарифів та спільно відповідати за прийняті рішення перед населенням міста», - зазначив Іван Ривак 
Варто нагадати, що 29 грудня 2005 року Президентом України був виданий указ „Про поглиблення соціального діалогу”. Згідно з пунктами цього указу створюється тристороння соціально-економічна рада при Президентові України. Трьома сторонами були визначені: представники влади, роботодавці та профспілкові організації. Предметом розгляду тристоронньої соціально-економічної ради є всі питання, які торкаються соціально-економічної проблематики.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ