Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роботи на площі Ринок припинено не буде

Сьогодні у Галицькому районному суді міста Львова суддя Марія Олексієнко відхилила клопотання про забезпечення адміністративного позову архітектора Костя Бондаренка до міського голови Львова Андрія Садового щодо зупинення ремонтних та інших, окрім археологічних, робіт на площі Ринок. Суддя мотивувала відмову у задоволенні клопотань тим, що невдовзі буде розглянуто сам адміністративний позов по суті, а отже немає підстав задовольняти клопотання.

 Таке рішення судді є незаконним – стверджують громадські діячі – позивачі, адже така підстава у відмові задоволення клопотання є просто абсурдною. «Суддя і так порушила сім норм кодексу Адміністративного судочинства, перенісши попереднє засідання справи за позовом Костя Присяжного, а тепер ще й довела свою упередженість цим рішенням» — сказав журналістам один з позивачів, громадський діяч Володимир Бондаренко.
 Ще одним порушенням у цій справі позивач називає те, що було розглянуто лише справу Костя Присяжного і проігноровано справи інших трьох позивачів, а саме Алли Тютюнник з Херсона, Лариси Заливної з Луганська та Володимира Бондаренка з Києва. «Суддя збрехала, на минулому попередньому засіданні вона запиталася, чи не Кость Присяжний та його представники  чи не заперечують  про об’єднання їх позовів в одну справу з іншими позивачами і попросила мене  телефоном для пришвидшення процесу телефоном повідомити людей, щоб вони з’явилися на попереднє слухання справи. Сьогодні ж суддя фактично проігнорувала людей, які приїхали з інших міст України і зробила вигляд, що вона їх не запрошувала» — сказав журналістам після закінчення судового засідання голова Громадського форуму Олег Мацех. За його словами таким чином суддя убезпечила себе від розгляду аналогічних клопотань щодо зупинення робіт на площі Ринок, які подали ці позивачі.
  «Суді ніколи не були в Україні незалежні, але така залежність суду від місцевої влади це занадто навіть для районного центру, не те що для Львова. Суддя мала розглянути клопотання позивачів не пізніше наступного дня, коли їх було подано, тобто вже кілька тижнів тому. Вона попросила усно повідомити позивачів про попереднє слухання справи, що передбачено ч. 1 ст. 38-К, Алла Тютюнник та я отримали офіційні повідомлення суду про попередні слухання, тим не менше воно не відбулося» — сказав журналістам Володимир Бондаренко.
 Позивачі були відверто здивовані такими діями суді і збираються вжити всіх заходів для усунення цих правопорушень, зокрема планують звернутися із клопотанням про зміну складу суду, а також із скаргою до дисциплінарної комісії та на ім’я голови суду щодо неправомірних дій судді Олексієнко. «Все це відбувалося при свідках, такий цинізм з боку судочинства у Львові просто вражає, навіть у нас такого не відбувається.» — сказала Лариса Заливна.

 Нагадаємо, що Кость Присяжний, Володимир Бондаренко, Алла Тютюнник та Лариса Заливна подали до міського голови Львова Андрія Садового адміністративний позов про визнання неправомірним його розпорядження  N396  від 27 квітня 2006 року «Про продовження  ремонтних робіт на площі Ринок». Щоб зупинити незаконні на думку позивачів роботи на площі Ринок на час розгляду справи у суді вони подали клопотання в порядку забезпечення адміністративного позову зупинити дію вказаного вище розпорядження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ