Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Родина Бандери погодилась на перенесення праху провідника в Україну – нардеп

Родина Степана Бандери вирішила погодилася на перенесення праху провідника, який покоїться на мюнхенському цвинтарі Вальдфрідгоф, в Україну.

Про це виданню «Погляд» повідомив народний депутат Михайло Хміль.

«Днями у Мюнхені я мав розмову із зятем провідника паном Андрієм Куцаном. Він заявив мені, що родина прийняла рішення погодитися на перевезення праху Степана Бандери в Україну. Проте це можливе лише за двох умов», - розповів Хміль.

«По-перше, родина вважає, що для такої меморіальної акції необхідно, аби в Україні стабілізувалася ситуація, щоб уникнути потенційно можливих провокацій. По-друге, родина вважає за доцільне перевезення праху, коли в Україні буде створено Пантеон Героїв», - додає народний депутат.

Він уточнив, що родини Бандери не претендує на втручання у рішення української влади щодо розміщення Пантеону.

«Пан Куцан сказав, що для родини не має принципового значення рішення Української держави щодо місця розташування Пантеону чи інших деталей. Це може бути територія Байкового кладовища чи ділянка на Аскольдовій могилі, чи будь-яке інше належне місце, обране відповідальними особами в Україні, каже Андрій Куцан. Своєю чергою, родина, за його словами, готова всебічно долучитися до чину перепоховання», - розповів Михайло Хміль.

Нагадаємо, могила Степана Бандери знаходиться у Мюнхені на кладовищі Вальдфрідгоф. За останні два роки її шість разів було осквернено невідомими особами. Тут же похована і донька провідника Наталія Бандера-Куцан.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ