Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Родина загиблого на Яворівському полігоні резервіста отримає компенсацію

Загиблого на Яворівському полігоні резервіста, львів’янина 1981 р.н., поховали на Личаківському кладовищі. Родина отримає компенсацію від держави. Про це в коментарі Гал-інфо повідомив розповів керівник Регіонального медіа-центру Міністерства оборони України (Львів) Олександр Поронюк.

За його словами, наразі попередньою версією трагедії є порушення правил безпеки під час планових заходів із проведення нічних стрільб.

Розслідується кримінальна справа і винуватцям загрожує покарання.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Гал-інфо, 16 вересня близько 22.00 години, на Яворівському полігоні, під час проведення планових занять з вогневої підготовки, в ході виконання вправ стрільб зі штатного озброєння бойових машин з ходу, в нічний час, було допущення порушення заходів безпеки.

Попередньо встановлено, що екіпаж однієї з бойових машин піхоти втратив орієнтування на місцевості. Прийняли бортові вогні бойовоїмашини піхоти, що знаходилась по переду, за вогні, що підсвічують ціль. Керівник заняття виявши, що порушуються заходи безпеки дав команду на негайне припинення вогню . Але екіпаж бойової машини встиг зробити постріл.

Внаслідок пробиття броні башти, отримав вогнепальне поранення військовослужбовець. На місці події силами медичної роти бригади була надана перша медична допомога та організована евакуація до медичного закладу. На жаль під час здійснення евакуації військовослужбовець помер в кареті швидкої допомоги.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ