Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Рок-зірка Пітер Маффай та Руслана подарують медобладнання Львівському охматдиту

Завтра в рамках світового благодійного проекту «Зустрічі. Союз культур заради дітей» його автор – Пітер Маффай прилітає до Львова, а в понеділок, 20 листопада, він разом з представницею проекту від України Русланою Лижичко, подарують медичне обладнання Львівському охматдиту.

«Чорнобиль 2006 – Діти весни» - така назва благодійного проекту Руслани в рамках міжнародного проекту «Зустрічі. Союз культур заради дітей» спільно з німецькою рок-зіркою Пітером Маффаєм.
Пітер Маффай родом з Румунських Карпат, він успішний співак та відомий соціальний діяч. Його міжнародний проект об’єднав артистів з п’яти континентів. 14 артистів з 12 країн презентують соціальний проект у межах своєї країни і записують альбом спільно з Маффаєм. Наприкніці року відбудеться велике телевізійне шоу (марафон) в прямому ефірі німецького телебачення, а після нього - концертний тур Німеччиною. Всі зібрані кошти перераховуються німецьким телебаченням на придбання медичного обладнання, що надсилається до країн-учасниць проекту.  Для цього альбому і шоу Руслана записала в дуеті з Пітером свою пісню «Світанок». Пітер Маффай співав українською мовою.
Отримавши запрошення взяти участь у проекті Маффая, Руслана виступила з ідеєю проекту «Чорнобиль 2006 – Діти весни» з метою збору коштів на придбання медичного обладнання для реабілітації новонароджених. Патроном української частини проекту виступив Президент України Віктор Ющенко.
На перші отримані від реалізації проекту кошти було придбано обладнання (комплекс для реанімації та інтенсивної терапії новонароджених), що буде урочисто вручено Русланою та Пітером Маффаєм Львівській обласній дитячій клінічній лікарні Охматдит.
На початку березня Пітер відвідав Україну, щоб записати спільно з Русланою телевізійний фільм «Стоп! Знято» про перебіг проекту в Україні. Зйомки відбувалися у Києві та Львові. У цьому соціальному відео Руслана знайомить глядачів з життям своєї країни та її мешканців, відвідує львівську дитячу лікарню, спілкується з її лікарями і пацієнтами. В рамках цього проекту Пітер і Руслана зустрілися з Катериною Ющенко.
Восени вийшов альбом-збірка пісень, записаних Маффаєм в дуеті 13-ма зірками, серед яких і Руслана. Його презентація відбулась на церемонії нагородження Quadriga Award у Берліні 3 жовтня 2006 року. Ця престижна щорічна нагорода вручається діячам політики, економіки, соціальної та культурної сфер.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ