Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роль іноземців у створенні Антикорупційного суду треба обміркувати, – голова КСУ

Залучення іноземних експертів до конкурсної комісії з відбору судів до Антикорупційного суду – серйозне питання і потребує обмірковування.

Сказав в інтерв’ю Радіо Свобода голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук.

«Такі речі я не можу коментувати, оскільки теоретично хтось може звернутися до Конституційного суду з конституційним поданням з цього приводу, коли цей закон буде ухвалений. Що стосується іноземців, то питання серйозне і про нього треба подумати у загальному аспекті. Але я не готовий про це вести дискусію», – сказав Шевчук.

На додаткове запитання, чи передбачає Конституція України таку можливість, голова КСУ відповів: «Це питання розуміння Конституції. Я не можу дати зараз відповідь. Я не хочу, щоб моя думка зв’язувала процес у парламенті».

Він додав, що не має права коментувати питання, які мають важливе політичне значення і які можуть опинитися на розгляді в Конституційному суді.

1 березня Верховна Рада підтримала у першому читанні президентський законопроект № 7440 про антикорупційний суд.

Раніше низка антикорупційних організацій закликали президента України Петра Порошенка відкликати цей законопроект і доопрацювати його, заявляючи, що окремі положення документа не відповідають зауваженням Венеціанської комісії, яка, зокрема, рекомендувала залучити до відбору суддів іноземних учасників, роль яких має бути вирішальною.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ