Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роль Львова у європейському коридорі розвитку Via Regia обговорюватимуть на регіональній конференції

У Львові 14-15 березня відбудеться регіональна конференція на тему: «Львів у структурі ІІІ європейського коридору розвитку Via Regia». Організатор – Львівська міська рада. Участь візьмуть представники країн-партнерів: Польщі, Словаччини, Німеччини. Про це сьогодні, 11 березня, „Гал-info” повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Проект ІІІ Європейського коридору розвитку Via Regia «Берлін-Київ» передбачає розроблення об’єднаної просторової стратегії розвитку для території вздовж ІІІ Європейського коридору, що охоплює території Німеччини, Польщі, Чехії, Словаччини, України. Коридор сполучає важливі економічні центри всередині Євросоюзу і забезпечує долучення України до європейської комунікативної мережі і найважливіших політичних і економічних центрів.
Проект передбачає: підвищення ролі вузлових міських центрів через підвищення їх доступності і метрополітальної ролі; ув’язування території України з системою інших європейських транспортних коридорів; та посилення регіональної співпраці, розвиток транскордонних регіонів як просторових цілісностей.
ІІІ Європейський коридор розвитку Via Regia поєднує міста Берлін, Дрезден, Вроцлав, Краків, Ряшів, Львів, Київ. У смузі впливу коридору проживає 30 мільйонів мешканців. Коридор має важливе значення у господарському і культурному розвитку, інтегруватиме до Євросоюзу своїх сусідів.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ