Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Роман Іваничук представив свою книгу „І земля, і зело, і пісня”

Роман Іваничук презентував учора, 15 вересня, свою нову книжку „І земля, і зело, і пісня”, до якої увійшли шість його творів, написаних у різні часи. „Кожного разу, як я закінчував історичний роман, ба їх у мене 15, я дуже втомлювався, але оскільки не писати не міг, то писав такі короткі повісті. Я називав їх цукерками, бо мав час їх відшліфовувати. Я вважаю, що це досконалі речі і я задоволений з кожної з них,” – зазначив Роман Іваничук.

До збірки ввійшло 6 творів письменника, зокрема, „І земля, і зело, і пісня”, „Лісова повість”, „Соло на флейті”. Тематика цих творів також різноманітна. „Я писав про те, що сорока на хвості принесе, - пожартував Роман Іваничук. – Майне якась думка – і я мусив про неї написати”.
Роман Іванович Іваничук - український письменник, поет, громадський діяч, один з організаторів Товариства української мови ім. Т. Шевченка, Народного Руху України; член Спілки письменників України (з 1960), депутат Веховної Ради України (1990-94 рр.).
Народився 27 травня 1929 в селі Трач Коломийського району Івано-Франківської області. Навчався в Коломийській гімназії і Коломийській СШ №1 (1942-47 рр.), Львівському університеті ім. І. Франка. Учителював на Львівщині. З 1963 р. працює в редакції журналу "Дзвін" (до 1990 р. - "Жовтень"). Роман Іваничук - лауреат премії ім. А. Головка (1979), Національної премії України ім. Т. Шевченка (1985), ім.І.Мазепи (1999). У доробку письменника близько п'ятнадцяти історичних романів, якими він намагається заповнити білі плями в нашій історії. Його твори перекладені, зокрема, французькою, російською та іншими мовами.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ