Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Роман Кураш радить Архиєпископу Львівському УПЦ МП Августину звернутися до ст. 5 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації»

Начальник відділу у справах релігії Львівської облдержадміністрації Роман Кураш здивований заявою Архиєпископа Львівського УПЦ МП Августина Маркевича, який вважає, що для вирішення проблем канонічної Православної Церкви в Україні необхідне рішуче втручання Росії в цю ситуацію. Про це Роман Кураш повідомив у коментарі «Гал-info».
«Я порадив би Архиєпископу Августину звернутися до релігійних канонів, а також до ст. 5  Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», — зазначив Роман Кураш. — Я радив би її уважно прочитати, оскільки там чітко вказано про розмежування між державою і церквою».
«Архиєпископ Августин як Архієрей своєї пастви відстоює інтереси свого прямого керівника, але такі заяви відверто ображають вірних церкви», — додав Роман Кураш. Він також висловив припущення, що заяви такого змісту можуть бути предметом піару.
Експерт з релігійних питань Андрій Юраш переконаний, що такі заяви Архиєпископа Августина ні для кого не є секретом, і лише відтворюють ту реальність, яка є в державі. Про це Андрій Юраш заявив у коментарі «Гал-info».
«З однієї сторони — це «крик відчаю», який засвідчує спрямованість на Росію, з іншої — це реальне панічне становище УПЦ МП», — наголосив Андрій Юраш.
Архиєпископ Львівський УПЦ МП Августин Маркевич вважає, що для вирішення проблем канонічної Православної Церкви в Україні необхідне рішуче втручання Росії в цю ситуацію — про це він заявив на засіданні Всесвітнього російського народного собору в Москві.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ