Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія фабрикує "нові докази" у справі про збитий Боїнг

Росія фабрикує "нові докази" у справі про збитий Боїнг. Повідомив Укрінформ з посиланням на ЛігаБізнесІформ.

Російська пропаганда просуває черговий фейк: на Першому каналі показали знімки, що нібито доводять, що малайзійський Боїнг збили ракетою "повітря-повітря".

"Ведучий телеканалу стверджує, що на знімках - нібито атака на малайзійський лайнер, який збили бойовики над Донбасом 17 липня. Він також запевняє, що знімок отримала маловідома організація Російський союз інженерів з-за кордону. При цьому у програмі використовується синхрон людини, яка нібито росіянам надіслала знімок і є випускником MIT. Він назвав себе "авіаекспертом" з двадцятирічним досвідом Джорджем Білтом", - йдеться у повідомленні.

Стверджувалося, що знімки зроблені "іноземним супутником-шпигуном".

"Боїнг був збитий реактивним винищувачем, що переслідував його. Спочатку екіпаж обстріляли з гармати, потім кабіна була уражена ракетою "повітря-повітря", потім правий двигун і праве крило були уражені ракетою з тепловою системою самонаведения", - заявив "авіаексперт".

Як відзначає видання, на продемонстрованих Першим каналом знімках відсутній напис на лайнері, що він належить компанії Малайзійські авіалінії.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ