Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія готова до великих спільних проектів, якщо Україна не підпише Угоду з ЄС

Росія запустить великі спільні проекти, які дозволять підвищити можливості української економіки, у разі якщо Україна не підпише Угоду про асоціацію з Європейським союзом. Про це заявив радник президента Росії з питань регіональної економічної інтеграції Сергій Глазьєв.

"В атомній сфері планується створення в Україні потужного виробництва, замкнутого паливного циклу для атомної енергетики, країна сама зможе виробляти тепловиділяючі елементи для своїх атомних електростанцій з допомогою російських технологій. Це все проекти на десятки мільярдів доларів, які істотно підвищують можливості української економіки, роблять її більш диверсифікованою, наукомісткою і стійкою", - заявив Глазьєв.

Крім того, планується розширити співпрацю Росії і України в ракетно-космічній сфері, атомному машинобудуванні та авіаційній промисловості, якщо Київ і Брюссель не підпишуть угоду. Також розглядається спільне виробництво лінійки літаків концерну Антонов (Ан-124, Ан-140, Ан-148).

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що для України зараз головне - домовитися з Росією. "Для нас зараз, насправді, ключова проблема - це домовитися з Росією. Ми втратили 25% товарообігу. Ми не можемо в таких умовах не вирішувати цю проблему. Від цього залежать робочі місця, заробітні плати десятків тисяч наших людей. Я сподіваюся, що ми зможемо вирішити цю проблему", - сказав Микола Азаров.

Віктор Янукович 9 листопада здійснив робочий візит до Російської Федерації, в ході якого провів зустріч з президентом РФ Володимиром Путіним.

DT.UA

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ