Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія має намір наступного тижня відправити черговий "гумконвой" на Донбас

Росія має намір наступного тижня відправити черговий так званий «гуманітарний конвой» на Донбас. Про це заявив голова МНС Росії Володимир Пучков.

«Сьогодні за дорученням уряду Російської Федерації пішов черговий, 36-й, гуманітарний конвой для підтримки жителів Донецької та Луганської областей України. Ми направили понад 600 тонн підручників для школярів. І наступним конвоєм – 27-го числа, ми повністю завершимо цю велику роботу», - сказав Пучков на нараді «Про готовність системи освіти до початку нового навчального року» під головуванням прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва.

При цьому Медведєв зауважив: «Це важливо, хоча це гуманітарна місія, це все-таки не Російська Федерація. Це наша допомога суміжним регіонам, які перебувають у важкому становищі».

Медведєв заявив, що треба звернути особливу увагу на освіту дітей, які вимушено залишили територію України «у зв'язку з відомими подіями».

«Це й ті, хто ще має йти просто в дитячий садок, і самі школярі. Регіональна влада для них бронює місця в освітніх закладах», - сказав Медведєв.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 серпня, 36-й так званий «гуманітарний конвой» МНС Росії вторгся на Донбас.

Як стверджують у російському МНС, «у складі колони понад 100 автомобілів, які везуть понад 1000 тонн гуманітарних вантажів, що складаються з самого необхідного набору продуктів для життєзабезпечення населення Донецької та Луганської областей, таких як макаронні вироби, борошно, цукор та консерви».

Довідка УНІАН. Росія з літа 2014 року направляє в зону бойових дій на Донбасі так звані «гуманітарні конвої» - колони вантажівок, вміст яких нікому не відомий, оскільки українські прикордонники, митники, а також представники Міжнародного комітету Червоного Хреста не мають можливості оглядати вантажі.

У РНБО України заявляють, що всі російські «гумконвої» спрямовані виключно на підтримку бойовиків. Переважно вантажівки ввозять на підконтрольні терористам території боєприпаси, сухі пайки, зброю.

У МЗС України неодноразово вимагали від РФ припинити порушення суверенітету України під приводом доставки так званої «гуманітарної допомоги».

УНІАН

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ