Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія не планує масову роздачу паспортів на Донбасі, - Тука

Масову роздачу паспортів на Донбасі РФ не планує, вона потрібна Кремлю, перш за все, для створення "картинки" в інформаційній війні.

Таку думку в інтерв'ю Сегодня висловив заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука.

"У короткостроковій перспективі, з моєї точки зору, це буде використано виключно як привід в інформаційній війні, створюватиметься "картинка" з черг бажаючих отримати російські паспорти, буде пропагандистська кампанія про те, як українці "рвуться в Росію", - сказав він, додавши, що за його даними, на сьогодні масову роздачу паспортів Росія "реально не планує".

Водночас, Тука сумнівається, що в ОРДЛО будуть довгі черги з бажаючих отримати російський паспорт.

"... Попередній збір заявок здійснюють не представники Росії, а представники місцевих" псевдоадміністрацій ". Рівень корупції на місцях там набагато вище "рідного" українського. Можна припустити, що реальна вартість істотно перевищуватиме зазначені 5-7 тисяч рублів. Тому я не очікую, що там будуть багатокілометрові черги ", - зазначив заступник міністра.

Він додав, що, за наявними даними, російські паспорти в першу чергу надаватимуться так званим "військовослужбовцям 1-2-го Армійських корпусів", потім - місцевим чиновникам, а цивільному населенню - "за залишковим принципом і в далекій перспективі".

Як відомо, президент РФ Володимир Путін підписав указ, згідно з яким на спрощений порядок отримання російського паспорта можуть претендувати жителі ОРДЛО, а також громадяни України, які в березні 2014 року проживали в Криму.

У МЗС України засудили рішення Кремля про спрощений порядок надання російського громадянства громадянам України, заявивши, що це грубе порушення норм міжнародного права і державного суверенітету України.

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ