Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Скорочення ядерних озброєнь в обмін на скасування санкцій - Росія проти

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков заявив, що Москва розглядає можливість діалогу з Вашингтоном щодо скорочення ядерних озброєнь, але це питання не може бути пов’язане із скасуванням санкцій Заходу щодо Росії. Про це Рябков заявив в штаб-квартирі ООН в Нью-Йорку 16 січня. Про це повідомило радіо "Свобода".

«Санкції – це не предмет для діалогу. Не ми їх вводили і не нам їх скасовувати. Критерії скасування санкцій ми не обговорювали і не обговорюємо. Всі ці санкції вводилися під надуманими і незаконними приводами», – сказав Рябков.

Рябков заявив, що Росія відкрита для обговорення питання про стримування ядерних озброєнь, проте підкреслив, що Москва не піде на поступки в питанні зброї в обмін на зняття санкцій США.

«Без діалогу взагалі нічого не вийде, але було б наївно очікувати, що Москва з якихось міркувань перегляне свою лінію. Ця лінія не кон’юнктурна, а пов’язана із розумінням національних інтересів Росії», – додав дипломат.

Обраний майбутній президент США Дональд Трамп 15 січня заявив, що може запропонувати скасування деяких економічних санкцій щодо Росії в обмін на угоду з російським президентом Володимиром Путіним про скорочення Москвою ядерних озброєнь.

Дональд Трамп, який вступає на посаду 45-го президента США 20 січня, неодноразово заявляв про бажання поліпшити відносини з Росією, схвально відгукуючись про її лідера Володимира Путіна.

radiosvoboda.org

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ