Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія передала Україні копію прапора Перемоги

Міністр оборони Росії Анатолій Сердюков передав міністру оборони України Михайлові Єжелю копію Прапора Перемоги для використання на заходах з відзначення 65-річчя перемоги у Великій Вітчизняній війні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони.

Копія прапора була виготовлена на прохання української сторони, після святкування річниці перемоги вона буде зберігатися в Національному військово-історичному музеї.

Крім того, під час зустрічі в Москві (Росія) в середу міністри оборони обговорили питання організації та проведення урочистостей з нагоди річниці перемоги, участі військовослужбовців двох держав у парадах військ, які пройдуть у Києві, Одесі, Севастополі, Керчі, Миколаєві та Москві.

Прапор Перемоги - штурмовий прапор 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідріцької стрілецької дивізії, встановлений 1 травня 1945 над будівлею Рейхстагу в Берліні (Німеччина) радянськими військовими.

Це прапор є офіційним символом перемоги СРСР над Німеччиною і являє собою виготовлений у польових умовах державний прапор СРСР.

Як повідомлялося, голова Херсонської обласної державної адміністрації Анатолій Гриценко розпорядився в День Перемоги 9 травня вивісити перед адміністративною будівлею, а також перед будівлями райадміністрацій поряд з державним прапором України прапор держави-переможця у Великій Вітчизняній війні із зображенням серпа і молота.

300 російських військовослужбовців 9 травня візьмуть участь в урочистих заходах з нагоди 65-річчя з дня перемоги у Великій Вітчизняній війні в Києві, Одесі, Миколаєві та Керчі (Крим).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ