Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Війна з Росією

Загострення в зоні АТО може повторитися: Росія перевіряє реакцію

Нинішнє загострення у зоні бойових дій на Донбасі – це спроба Росії перевірити реакцію України та світової спільноти. Не виключено, що таке загострення може повторитися. Про це сьогодні, 21 липня, в коментарі Гал-інфо повідомив військовий експерт, співголова ГІ «Права Справа» Дмитро Снєгирьов.
Фото - прес-центр штабу АТО.

За його словами, 19 та 20 липня спостерігалося загострення бойових дій одночасно на Донецькому та Луганському напрямках.

«Це були дуже інтенсивні обстріли, яких, напевно, не було вже два роки. Російські терористичні війська гатили по наших позиціях з САУ та з танків. Тобто для них йшлося виключно про ескалацію конфлікту. Загострення було під Красногорівкою та в районі Бахмутська траса, фактично одночасно і на Луганському і на Донецькому напрямках», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Він додав, що Росія не підтвердила свою участь у так званих «нормандських перемовинах», які мають бути 24 липня.

«Разом із активізацією бойових дій на Луганському та Донецькому напрямках це свідчить про те, що йдеться саме про військовий тиск Росії і на Україну, і на західних партнерів. Ніяку діяльність ДРГ не можна пояснити використання САУ, танків та іншого важкого озброєння. Йшлося про цілеспрямовану військову провокацію з використанням ствольної артилерії та танків. Дивують заявив міністра оборони Степана Полторака, який запевняв, що загострень не буде», - сказав Дмитро Снєгирьов.

«Хлібне перемир’я» чи криваві жнива: 25 загиблих і 666 обстрілів

Водночас він зазначив, що незважаючи на бої та напружену ситуацію, українські військові повністю контролюють свої позиції.

«Йшлося про сплановану провокацію, загострення ситуації напередодні «норманських перемовин». Показовим є те, що Росія не підтвердила своєї участі у цьому форматі. Тобто йдуть торги, а це спроба політичного та військового тиску. Вони дивляться на реакцію. Якою буде реакція наша і Заходу. Зрештою, треба визнати, «нормандський формат» - мертвий», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Також Дмитро Снєгирьов не виключає, що Росія ще раз вдасться до ескалації конфлікту.

«Не виключено, що ситуація локального загострення повториться. Перейти у наступ у бойовиків немає ні сил, не можливості. Та і Росія не готова до прямої інтервенції, але йдеться про те, щоб створити постійний тиск», - сказав Дмитро Снєгирьов.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ