Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія повинна визнати факт геноциду, як правонаступниця СССР

Російська Федерація повинна не так вибачитись перед Україною за голодомор 1932-1933, як засудити дії сталінського режиму. А те, що лідери Росії не хочуть визнати факт геноциду свідчить про їхню підтримку таких дій радянської влади. Про це у коментарі „Гал-info” повідомив політолог Анатолій Романюк.
„Визнання Росією факту геноциду українського народу відкрило б нову сторінку у стосунках наших держав. Правонаступництво Радянського Союзу Росією трактувалось значно ширше, ніж певні майнові права Федерації. Тому й інші держави вимагають від Росії вибачень за ті чи інші дії радянського режиму”, – сказав Анатолій Романюк.
За його словами, Росія в тій чи іншій формі повинна вибачитись за своїх попередників або ж засудити дії Радянського Союзу.
Нагадаємо, перший заступник голови Державної Думи Федеральних зборів Росії Любов Сліска вважає, що Росія не повинна вибачатися перед Україною за наслідки Голодомору 1932-1933 рр.
Таку думку вона висловила на прес-конференції у Києві після сьомого засідання міжпарламентської комісії зі співробітництва між ВР і Федеральними зборами РФ.
Сліска наголосила, що останнім часом "від Росії вимагають за все і за всіх вибачатися". Водночас, за її словами, люди, які своїм політичним керівництвом завдали шкоди не лише Україні, а й іншим країнам, "вже перестали на цьому світі жити і залишилися тільки у підручниках історії і таємних документах".
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ