Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство  |  Війна з Росією

Росія програє війну з Україною і може навіть закінчитись як держава, - Митрополит Димитрій

Якщо Російська Федерація наважиться провести відкритий напад на Україну, то вона програє цю війну.

Про це в інтерв'ю для проєкту Гал-інфо "#ВідвертаРозмова_з" сказав Митрополит Львівський і Сокальський Православної Церкви України Димитрій (Рудюк).

"Дуже важко про це говорити. Хочете чи ні, це є політика. Але ці стосунки України та Росії вже є у площині війни. І тут голос церкви повинен звучати. Я постійно над цим розмірковую, де буде та точка неповернення.

Складається враження, що загострення конфлікту буде, але війни не буде. Але коли ти слухаєш деяких експертів, особливо, військових, то вони відверто говорять, що війна не за горами.

Я не знаю, у що це перетвориться. Але в будь-якому разі Росія програє цю війну, як колись Наполеон їй програв Росії. Спротив українців буде величезний. Якщо цього недооцінюють в Кремлі, то це дуже погано.

Яким би не був цей кінець війни, Росія стратегічно програє і може навіть закінчитись як держава, якщо вступить у масштабну війну з Україною. Це буде не тільки кінець для великих політичних фігур. Це буде кінець Росії з її імперськими мріями", - сказав Митрополит Димитрій.

Митрополит Димитрій: "отруїзми руського міра", війна і чи варто боятися

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ