Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія просить Європу скасувати санкції, щоб не вводити контрзаходів

Росія просить Європу скасувати санкції, щоб не вводити контрзаходів. Повідомив Укрінформ.

Москва закликає Євросоюз відмовитися від санкцій проти Росії та "чорних списків", а у відповідь буде готова відмовитися від своїх контрзаходів.

Про це заявив заступник глави МЗС Росії Олексій Мєшков.

"Ми від наших європейських партнерів нічого не очікуємо. Єдине, на що ми розраховуємо, - щоб вони вийшли з безглуздої санкційної спіралі та пішли шляхом скасування санкцій і "чорних списків", що, в свою чергу, дозволить нам відмовитися від наших списків. Це буде сприяти і відмові нами від ужитих контрзаходів", - сказав Мєшков в інтерв'ю агентству "Інтерфакс".

За словами представника російського зовнішньополітичного відомства, будь-які санкції "завдають шкоди не тільки тому, проти кого вони спрямовані, а й тому, хто їх запроваджує". "На наш погляд, число країн ЄС, в яких зростає розуміння шкідливості для самого Євросоюзу всіляких антиросійських санкцій, збільшується ", - зазначив він.

Мєшков вважає, що втрати Євросоюзу від санкцій щодо Росії цього року може сягнути близько 40 мільярдів євро, а наступного року ця сума може зрости до 50 мільярдів євро. Говорячи про рівень російських втрат, він сказав: "Оцінок з нашою боку я поки не бачив, але цифри мають бути співставні".

Укрінформ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ