Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія становить загрозу для всієї Європи – голова МЗС Грузії

Росія становить загрозу для всієї Європи – голова МЗС Грузії. Повідомило Радіо Свобода.

Росія становить загрозу для всієї Європи. Про це заявила у п’ятницю, 21 листопада міністр закордонних справ Грузії Тамара Беручашвілі, перебуваючи з офіційним візитом у Празі.

«Я переконана, що Росія сьогодні становить загальну загрозу. Вона є серйозним викликом не тільки для Грузії, але й для європейського континенту», – зазначила Беручашвілі.

На її думку, «Росія виступає проти міжнародного правового порядку, який довгі роки не порушувався, і проти рівноправних країн, які обрали право на власний розвиток».

Тамара Беручашвілі наголосила, що нинішня закордонна політика Росії загрожує всьому східноєвропейському регіону. «Україна, Молдова чи Грузія не є ізольованими випадками. Це є реакцією Росії на рішення тих країн продовжувати зближення з Європою», – додала керівник дипломатичного відомства Грузії.

Тамара Беручашвілі перебуває в Чехії з офіційним візитом. 21 листопада вона зустрілась з міністром закордонних справ Чехії Любоміром Заоралком. Під час переговорів чеський міністр запевнив,що Чехія підтримує територіальну цілісність і непорушність державних кордонів Грузії.

Як заявив сенатор-демократ Бен Кардін 18 листопада під час сесії Гельсінської комісії США, прагнення Росії виходять за межі її нинішніх кордонів.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ