Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія стягнула до кордону з Україною тисячі солдат і багато техніки - Міноборони

Росія зосередила поблизу кордонів з Україною близько 18 тисяч військовослужбовців та велику кількість військової техніки.Про це заявив перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО в Києві.

"На території Російської Федерації у безпосередній близькості до кордону України на сьогодні розгорнуто підрозділи російських Збройних сил чисельністю понад 18 тисяч військовослужбовців, близько 1 370 танків та бойових броньованих машин, біля 300 артилерійських систем та систем залпового вогню, близько 700 бойових літаків та вертольотів, 24 бойові кораблі", - розповів він.

За інформацією Міноборони, Росія випробує в Україні нові форми і способи ведення бойових дій, новітні зразки озброєння та військової техніки, додає "Інтерфакс-Україна".

Руснак також додав, що російська влада посилює мілітаризацію Криму - кількість російських військових на півострові становить 24 тисячі осіб.

Як повідомив прес-центр штабу АТО у Facebook, минулої доби на Донбасі 54 рази обстріляли позиції сил АТО і п'ятеро українських військовослужбовців були поранені.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ