Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Росія відвела особовий склад військ, бойова техніка лишається біля кордону України, – ОП

Після завершення навчань до місць постійної дислокації повернувся лише особовий склад російських військ, бойова техніка залишилася біля кордону України.

Про це заступник глави Офісу Президента України з питань національної безпеки і оборони Роман Машовець заявив у інтерв’ю виданню Military Times, передає Укрінформ із посиланням на Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

За словами Машовця, протягом другої половини 2021 року російські війська провели комплекс широкомасштабних командно-штабних навчань поблизу державного кордону України. Після завершення навчань до місць постійної дислокації повернувся лише особовий склад. Бойова та інша військова техніка, як-от танки, бойові машини та ракетні системи “Іскандер”, залишилися біля кордону України. Це дозволяє російській владі в дуже короткі строки здійснити передислокацію особового складу та сформувати ударні угруповання, готові до наступальних дій на території України.

Також заступник глави ОП зазначив, що Російська Федерація не просто демонструє військову агресію, а веде повномасштабну гібридну війну проти України та всього західного суспільства: “Росія своїми діями та збройною агресією щодня підриває основи демократичного світу, а Україна зараз не лише має військовий конфлікт із Російською Федерацією за свої території, а фактично виступає як велика стіна для захисту всього світу”.

Окремо Машовець прокоментував застосування Збройними Силами України проти окупаційних військ ударного безпілотного авіаційного комплексу. За його словами, БпАК Bayraktar TB2 показали свою ефективність не тільки для розвідки. 26 жовтня ц. р. один із комплексів був використаний проти російської батареї. Як і очікувалося, така операція отримала геополітичний резонанс.

Крім того, українська розвідка повідомила, що серед російських окупантів, і передусім серед тих, хто перебуває на лінії зіткнення, зростає деморалізація через розуміння спроможностей українських БпЛА. “Бійці окупаційних військ намагаються уникнути служби на передовій. Я вважаю, що це найкраще свідчить про нашу готовність захищати землі України, адже правда на нашому боці. Ми не прагнемо захопити чужі території, ми справедливо захищаємо свої кордони і готові це робити в майбутньому, – підсумував Роман Машовець. - Я вважаю, що ця справа найкраще свідчить про нашу готовність захищати землі України, адже правда на нашому боці».

Заступник глави ОП наголосив, що «наші воїни постійно тренуються та покращують свої навички з кожним днем, що неодноразово підтверджували партнери по НАТО під час спільних навчань».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ