Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія вимагає за газ створення союзної держави, - Ющенко

Віктор Ющенко вважає, що Росія вимагатиме за зниження ціни на газ створення союзної держави чи приєднання до Митного союзу. Таку думку він висловив, коментуючи результати переговорів з газових питань у Москві.

 

Ющенко нагадав, що до цього призвели "капітулятивні" контракти, підписані Юлією Тимошенко.

 

"Нинішній владі не вдалося знайти аргументів, які переважили би спадщину угод від 19 січня минулого року, укладених урядом Тимошенко", - наголосив Ющенко, якого цитує його прес-служба.

 

"Чільні представники російської влади відверто говорять про те, що їх влаштовують угоди, досягнуті з урядом Тимошенко. Вони настільки вигідні для російської сторони, що для їх перегляду бракує навіть здачі українських економічних інтересів, на яку була готова нинішня влада – створення консорціуму з управління українською ГТС чи допуск "Газпрому" на внутрішній ринок", - додав він.

 

"Російська сторона сьогодні практично вимагає за зниження ціни на газ - створення союзної держави чи принаймні приєднання до Митного союзу з Росією", - наголошує Ющенко.

 

Разом із тим, він закликав нинішню владу не торгувати українськими інтересами, а скористатися здобутками, отриманими в часи його президентства.

 

Зокрема, йдеться про виконання Брюссельського меморандуму з ЄС щодо модернізації української газотранспортної системи і розвитку Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського енерготранзитного простору як механізму контролю за цивілізованим транспортуванням енергоносіїв до Європи.- pravda.com.ua.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ