Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Росія вже затримала 148 українських суден

Спецслужби Росії затримали вже 148 суден, які прямували через Керченську протоку до портів Бердянська та Маріуполя, українська влада роздумує над заходами у відповідь. Про це під час наради 16 липня повідомив заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, передає прес-служба відомства.

За його словами, з кожним днем кількість затриманих для огляду суден зростає і на сьогоднішній день складає вже 148 одиниць.

"Кожен день АМПУ (Адміністрація морських портів - ред.) фіксує затримання спецслужбами Російської Федерації суден для огляду, які прямують з/до портів Маріуполь та Бердянськ", - розповів він.

"Всі дані передаються Міністерством інфраструктури до МЗС. Ми отримуємо численні скарги від капітанів суден, агентів, які працюють в Бердянському та Маріупольському портах, адміністрацій портів та народних депутатів стосовно безпідставного збільшення кількості затримок суден", - додав посадовець.

Лавренюк  зазначив, що далі так не може продовжуватись і тому необхідно в найкоротший термін сформувати єдину позицію стосовно подальших дій України у відповідь на незаконні дії Росії.

Повідомляється, що наразі напрацьований план подальших дій.

Раніше під час відвідування військових навчань в Одесі президент Петро Порошенко не виключив, що Росія планує атаку на порт у Маріуполі і, можливо, військову операцію в Азовському морі.

Як повідомлялося, заступник голови Верховної Ради Оксана Сироїд заявила про затримання ФСБ Росії 7 суден на Азові.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що перевірка суден - законна.

У свою чергу у Міністерстві інфраструктури заявили, що Росія збільшила кількість безпідставних перевірок суден, що прямують в порти України через Керченську протоку.

Українська правда
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ