Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росія заборонила в'їзд 20 тисячам українців

Близько 20 тисячам громадян України заборонено в'їзд на територію Росії строком від трьох років за порушення російського законодавства.

Про це власному кореспонденту УНІАН у РФ повідомив керівник Федеральної міграційної служби Росії Костянтин Ромодановський.

«Ми на сьогодні закрили в'їзд 365 тисячам іноземних громадян до Росії строком на три роки. Ця цифра вже серйозна, і вона має змусити замислитися, що правил потрібно дотримуватися. Ми нічого несподіваного не робимо», - сказав Ромодановський.

Відповідаючи на питання УНІАН, скільки громадян України серед загальної кількості іноземців, яким заборонений в'їзд, він сказав, що цей показник приблизно «5-6%».

Ромодановський підкреслив, що кожен іноземний громадянин знає, скільки він перебував на території РФ, і якщо він був у Росії більше, ніж 120 діб, він може розраховувати на потенційне закриття в'їзду до країни строком на три роки.

«Ми чинимо дуже м'яко. 90-добовий період перебування законний плюс даємо 30 діб на самостійне повернення», - сказав він.

Ромодановський повідомив, що також забороняється в'їзд до РФ іноземцям, які двічі упродовж року порушували кодекс про адміністративні правопорушення РФ. За його словами, підставою для заборони в'їзду є несплачені адміністративні штрафи. Крім того, може бути введена заборона на в'їзд строком на 5 років у разі видворення в судовому порядку, і на 10 років, якщо таке порушення здійснюється повторно.

Відповідаючи на питання, чому різко збільшилася кількість громадян України, яким заборонено в'їзд до Росії, Ромодановський сказав: «Я про ці правила говорив рік тому, про те, що ми запускаємо такий механізм. Зараз механізм розкрутився. Завжди, коли стакан наповнюється, спочатку потрапляє одна крапля, потім друга і третя».

Ромодановський запевнив, що ФМС готовий працювати по кожному конкретному випадку заборони на в'їзд до РФ, і в тому, випадку якщо буде гарантія, що такі дії з боку іноземця не повторяться, то служба піде назустріч.

Він повідомив, що особи, які не згодні із забороною на в'їзд до РФ, можуть написати запит до ФМС Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ