Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Росіянам можуть заборонити брати участь в змаганнях і під нейтральним прапором

Міжнародна асоціація легкоатлетичних федерацій (IAAF) не відновила повноваження Всеросійської федерації легкої атлетики (ВФЛА) і попередила, що може посилити санкції щодо Росії в 2018 році. Про це повідомило Радіо Свобода.

IAAF повідомила, що в липні розгляне питання про заборону для росіян брати участь в змаганнях і під нейтральним прапором, «якщо не буде досягнуто прогресу», та проаналізує можливість виключення Росії зі складу своїх членів.

Російські легкоатлети були відсторонені від участі в міжнародних змаганнях з листопада 2015 року через допінговий скандал.

Російські політичні та спортивні лідери неодноразово заперечували причетність держави до махінацій з допінгом, що є основною перешкодою зняття заборони, однак російським спортсменам було дозволено брати участь у міжнародних змаганнях у нейтральному статусі.

У заяві, опублікованій після засідання ради IAAF у Бірмінгемі 6 березня, йдеться, що «ВФЛА і Російське антидопінгове агентство (РУСАДА) все ще не реалізували кілька ключових умов».

Серед них – план антидопінгових заходів на 2018 рік, «що передбачає достатню кількість тестувань» і вирішення юридичних питань, що перешкоджають тимчасовому відстороненню від роботи російських тренерів.

Раніше Міжнародний олімпійський комітет (МОК) відновив у правах Олімпійський комітет Росії після Ігор-2018 в Пхьончхані, де російські спортсмени виступали під нейтральним прапором.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ