Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Росіяни хочуть поскаржитися в ОБСЄ на національну політику міського голови Львова

Представники Організації російських співвітчизників Західної України мають намір поскаржитися Верховному комісару ОБСЄ у справах національних меншин Кнуту Воллєбеку на ситуацію з російськими школами у Львові. Останній у межах візиту в Україну мав відвідати Сімферополь, Донецьк і Львів. Про це сьогодні, 22 квітня, під час прес-конференції повідомив один з чільників організації Кирило Арбатов.
«Кількість шкіл у Львові не відповідає кількості росіян, що тут мешкають. Так, російських шкіл усього п’ять, при цьому одна з них зараз перебуває у підвішеному стані, а росіян, за даними останнього перепису, 80 тисяч. Шкіл недостатньо. Порозумітися із міською владою важко», – наголосив Кирило Арбатов і пообіцяв озвучити ситуацію із школою №35 Верховному комісару ОБСЄ у справах нацменшин, коли той завітає до Львова.
Довідка.
Громадський комітет з порятунку української школи з російською мовою викладання №35 просить міського голову Львова не розформовувати заклад. Відповідне звернення завтра, 23 квітня, буде передано мерові Андрієві Садовому. Про це сьогодні, 22 квітня, під час прес-конференції у Львові повідомили ініціатори акції.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ