Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Російська опозиція критикує Росстат, вважаючи, що Кремль готує Росію до війни

Росстаст: Скорочується виробництво ракет. Опозиція сумнівається. Російська опозиція критикує достовірність цієї інформації Росстату, вважає, що Кремль готує Росію до війни

У Росії систематично зменшується кількість виготовлених літаків, ракет і космічних кораблів, повідомляє Федеральна служба статистики (Росстат). Експерти інформаційного агентства РБК пояснюють, що це пов'язано з ембарго, оголошеним Сполученими Штатами на постачання електронних комплектуючих і запчастин до Росії. Тим часом російська опозиція критикує достовірність цієї інформації Росстату, стверджуючи, що вона адаптована до "політичних потреб Кремля". Про це повідомляє Польське Радіо.

Лідер партії "Яблоко"Ґрігорій Явлінський написав у своєму блозі, що хоч Росія переживає серйозну економічну кризу, влада не перестає витрачати гроші на армію і мілітаристську пропаганду. За його словами, Кремль готує Росію до війни. На думку Явлінського, насправді ніхто не в змозі оцінити, яку зброю російська армія дійсно має, тому що фінансування озброєнь не є публічним, а частина грошей йде в кишені злодіїв.

За офіційними даними Росстату, виробництво літальних апаратів скоротилося в 2018 році на 13,5%. Натомість за перші два місяці 2019 р. було на 50% меншим, ніж за аналогічний період минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ