Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російська пропаганда: Савченко перевели в інше СІЗО. Тюремники спростовують

Викрадену та полонену українську льотчицю Надію Савченко могли перевести до спецблоку (лікарні) СІЗО "Матросская тишина".

Як повідомив у своєму Твіттері адвокат Савченко Марк Фейгін, інформацію про це розповсюдив російський пропагандистський канал LifeNews.

"Якщо це так  (чому ми дізнаємося про це зі ЗМІ?),то це дуже погано", - зазначив Фейгін і додав, що захист Савченко перевіряє дану інформацію. 

Також Фейгін повідомив, що Савченко заявила: розцінюватиме примусове годування як тортури.

"Вона спеціально сказала мені, що порве зонд. ... Будемо наполягати на терміновому побаченні з підзахисною і попереджаємо ФСВП (Федеральна служба виконання покарань) про серйозні наслідки примусового годування", - заявив Фейгін.

"Сестра Надії - Віра - має прибути у понеділок (18 січня), їй дали дозвіл. Вона б переконала Надію припинити голодовку, у чому і я її переконував", - додав Фейгін.

У свою чергу у московському управлінні ФСВП спростували інформацію  про переведення Надії Савченко до СІЗО"Матросская тишина".

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на керівника прес-служби УФСІН по Москві Сергія Циганкова.

"Савченко продовжує залишатися під вартою в СІЗО номер 6 УФСІН по Москві (так званий жіночий ізолятор)", - Циганков. 

Раніше директор ФСВП Росії Геннадій Корнієнко повідомив, що "Савченко утримується в слідчому ізоляторі, проводить голодовку".

"Ми уважно стежимо за станом її здоров'я. І якщо виникнуть якісь проблеми, вона буде переведена в лікарню", - сказав він.

Як відомо, Савченко голодує з 13 грудня. 22 грудня Мосміськсуд відхилив клопотання захисту про негайне звільнення Савченко і продовжив її арешт до 13 лютого 2015 року. Льотчиця підкреслила, що припинить голодування лише в разі звільнення її із слідчого ізолятора в Москві. За час голодування українська військовополонена втратила понад 12 кілограмів.

12 січня захист Савченко подав клопотання в Слідчий комітет РФ, щоб її як делегата від України в ПАРЄ відпустили на майбутню сесію Парламентської асамблеї до Страсбурга.

За словами адвоката Савченко, вона планує голодувати мінімум до 26 січня, коли у Страсбурзі відкриється чергова сесія ПАРЄ.

Українська правда 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ