Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські бойовики розміщують військову техніку з порушеннями

На тимчасово непідконтрольній урядові України території зафіксовані нові факти порушення розміщення військової техніки та озброєння збройних формувань РФ. Про це повідомляє прес-центр ООС.

Збройні формування Російської Федерації продовжують грубо порушувати Мінські домовленості, розміщуючи озброєння з порушенням лінії відведення та за межами виділених місць зберігання.

У звіті СММ ОБСЄ, станом на 25 червня, зафіксовано 59 одиниць, які розміщені із порушенням ліній відведення.
20 червня, на непідконтрольній урядові України території, а саме неподалік від селища Мирне, що на Луганщині, виявлено 3 реактивні системи залпового вогню. 22 червня, поблизу населеного пункту Сентянівка, БПЛА СММ виявив 2 міномети 2Б11. 

Поряд з тим, на Луганському напрямку, неподалік від міста Кадіївка, БПЛА СММ зафіксував 2 буксирувані гаубиці Д-30 калібру 122 мм. В районі населеного пункту Бугаївка зафіксовано 12 буксируваних гаубиць Д-30, 6 протитанкових гармат МТ-12 "Рапіра" 100 мм і 13 самохідних гаубиць 2С1 «Гвоздика» калібру 122 мм. 

На Донецькому напрямку представники Місії зафіксували 7 самохідних гаубиць, поруч із населеним пункту Староласпа. Окрім того, помічено 10 танків і 4 самохідні гаубиці 2С1 західніше від Зернового. Зауважимо, що населений пункт Зернове знаходиться в районі, в якому відповідно до пункту 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року, розміщення важкого озброєння та військової техніки – заборонено.

Разом з тим, у звіті спеціально моніторингової Місії ОБСЄ зафіксовано 147 одиниць техніки, яка знаходиться без порушення лінії відведення, але поза межами визначених місць зберігання. 
Українська сторона СЦКК зазначає, що збройні формування Російської Федерації в чергове порушують Мінські домовленості та взяті на себе зобов’язання в рамках існуючих домовленостей, щодо відведення озброєння.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ