Notice: Undefined index: volyn in /home/galinfo/web/galinfo.com.ua/public_html/lib/custom/mo_news_func.php on line 97
Новини України: Російські документи про Маннергейма - тепер онлайн
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Волинь

Російські документи про Маннергейма - тепер онлайн

Національний архів Фінляндії оцифрував документи про фінського маршала Карла Густава Маннергейма (1867-1951), подаровані президенту цієї країни Саулі Нііністе з нагоди його 70-річчя главою російської держави Володимиром Путіним.

Про це йдеться на сайті телекомпанії Yle, передає Історична правда.

Нііністе передав їх архіву в вересні. Тепер ознайомитися з цими матеріалами можна у вільному доступі. На 170 сторінках в мережі опубліковані різні фото маршала і його сім'ї, поштові листівки, а також листи, відправлені дочкою Маннергейма – Софією – своєї тітки у Швеції.

Довідково. Карл Густав Маннергейм – національний герой Фінляндії, але значна частина його життя була пов'язана з Росією. У 1887 році він вступив до кавалерійського училища в Петербурзі, потім перебував на службі при імператорському дворі, брав участь у Російсько-японській війні і Першій світовій війні.

Після приходу до влади більшовиків Маннергейм виїхав до Фінляндії. У 1941 році він очолив фінські війська у війні проти СРСР, а в серпні 1944 року був обраний президентом країни і уклав угоду про мир з СРСР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ