Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російські окупанти обстріляли житловий будинок в Чермалику

Українська сторона СЦКК повідомляє про продовження обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації мирних населених пунктів вздовж лінії розмежування. Регулярні обстріли з боку російсько-окупаційних військ загрожують життю мирного населення та пошкоджують цивільну інфраструктуру Донбасу. Про це йдеться у повідомленні прес-центру ООС.

Так, 09 січня 2019 року близько 22.00 найманці збройних формувань Російської Федерації з напрямку Набережного здійснили обстріл зі стрілецької зброї населеного пункту Чермалик на північному сході від Маріуполя.

Після обіду наступного дня місцева мешканка Чермалика повідомила, що напередодні пізно ввечері куля влучила у житлове приміщення її будинку по вулиці Мира, буд. 76.

11 січня прибувши на місце обстрілу, спостережна група української сторони СЦКК зафіксувала пошкодження даного будинку, зокрема, три кульових отвори у металевому захисті вікна, віконному склі та внутрішній стіні в одній з житлових кімнат.

На щастя, під час обстрілу окупантів 42-річна господарка та двоє її дітей, які знаходились всередині житлового будинку, не постраждали.

Українська сторона СЦКК засуджує дії окупаційної адміністрації та збройних формувань Російської Федерації щодо обстрілів населених пунктів, що ставить під загрозу життя та здоров'я цивільного населення. Бойовики продовжують безвідповідально нищити житлові будинки населених пунктів, порушуючи усі норми міжнародного гуманітарного права.

Такі дії окупаційної адміністрації свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні конфлікту, демонструють небажання дотримуватися режиму припинення вогню під час новорічного перемир'я та свідоме не виконання Мінських домовленостей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ