Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Надзвичайні події

Російські окупанти проводять обшуки в будинках кримських татар

Під час обшуків у будинках кримських татар в Анексованому Криму затримати кількох людей. Про це повідомляє спільнота "Кримська солідарність".

Фархада Базарова і Ризу Іззетова відвезли до відділу Федеральної служби безпеки України у Сімферополі.

Крім того, двох людей, які прийшли підтримати, затримали біля будинку Рустема Шейхалієва.

Крім обшуків у 20 домівках кримських татар, про які повідомлялося раніше, стало відомо про обшуки в селі Володимирівка, Білогірського району в будинку Ізета і Гузель Абдуллаєвих. Також обшуки проводять у Рустема Сейтхалілова, Владлена Абдулкадирова, Фархада Базарова.

За інформацією журналіста Антона Наумлюка, у ролі свідків під час обшуків використовуються 60 студентів, яких вчора набрали в автотранспортному технікумі.

Як повідомив український журналіст Айдер Муждабаєв, у ці хвилини в Криму проходять масові облави і обшуки в будинках кримських татар.

"Більше 20 будинків кримських татар, представників корінного народу України, сьогодні оточені окупантами. Оточені не тільки ці будинки, а й цілі квартали. Російські гестапівці в масках. Проходять масові обшуки в будинках мирних жителів. Окупанти поводяться, як при облави в гетто. Мета - зачистка корінного народу, депортації, арешти, тотальний страх. Але кримські татари не здаються. Люди збираються, підтримують один одного, ведуть стрім з місці подій, не дивлячись на погрози бути заарештованим, вкраденим, зникнути назавжди. Вибори? Не забувайте про народ, завдяки якому в Криму жива Україна! Кандидатів, які хочуть домовитися з Путіним і не згадують про Крим і кримських татар, я глибоко зневажаю. Ці здадуть і всю Україну. Кращий тест на придатність політиків це Крим. Байдужим, зрадникам не місце у владі", - зокрема зазначив Айдер.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ