Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Російські товари можуть зникнути з українських магазинів

Роздрібні мережі готові відмовитись від продажу товарів російського походження, якщо попит на них впаде. Відповідну заяву розмістила на своєму сайті торгово-промислова група Fozzy Group, якій належить одна з найбільших в Україні мереж супермаркетів «Сільпо».

«Відверто російських торгових марок у нас одиниці, та є товари знаних міжнародних компаній, що представлені в Україні, але вироблені на території РФ, – йдеться у повідомленні компанії. – Це не є у звичному розумінні російські бренди, адже виробничі потужності таких мультинаціональних корпорацій розташовані по всьому світу. І ці продукти люблять і купують люди у всіх регіонах нашої країни. Якщо навіть і таку продукцію українці перестануть купувати – ми гарантуємо, що виведемо її з асортименту».

Компанія зазначає, що «постійно відстежує смаки споживачів та реагує на них». «Якщо сьогодні ви бачите товари російського виробника на полицях наших магазинів – це означає, що або в Україні немає їхнього аналогу, або вони користуються попитом серед українців», – зазначено у повідомленні Fozzy Group.

Схожу заяву днями зробила ще одна велика роздрібна мережа – Watsons. «Асортимент магазинів формується виключно із товарів, які користуються попитом у населення. Таким чином, якщо попит на товари російського виробництва знизиться, вони будуть виведені із асортименту мережі Watsons по всій мережі магазинів», – зазначено у повідомленні на сайті компанії.

Тим часом у мережі магазинів «Рукавичка» асортимент російських товарів вже скоротили вдвічі. «З приблизно 1000 найменувань російських товарів за тиждень лишилося 500», – повідомляє  координатор кампанії «Економічний бойкот Партії регіонів» Олег Радик в однойменній Facebook-спільноті. За його словами, керівництво мережі також звернулось до транснаціональних компаній з проханням постачати їм продукції, вироблену не у Росії.

Відмовлятися від російських товарів українців закликають вже понад місяць. Приводом для бойкоту стало вторгнення російських військ у Крим. Активісти ініціативи «Бойкот російських товарів» також агітують власників крамниць відмовитись від продажу товарів російського походження. Першими відгукнулись підприємці Івано-Франківська – у трьох торговельних мережах міста, до яких входить 14 магазинів, російських товарів вже не знайдеш.

Джерело: zakupy.lviv.ua

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ