Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російські військові провели «повітряний бій» над анексованим Кримом

Пілоти російських літаків Су-27СМ і Су-30м2 під час льотно-тактичних навчань провели «повітряний бій» в небі над окупованим Кримом.

Про це повідомила прес-служба Чорноморського флоту Росії, пише Громадське.

«За задумом навчань, ланки чергових літаків Су-27СМ і Су-30м2 підняли за тривогою та направили на перехоплення військових літаків умовного противника, які порушили повітряний кордон Російської Федерації. Під час повітряного бою та умовного застосування ракетного і стрілецько-гарматного озброєння порушники повітряного кордону були знищені», йдеться у повідомленні.

У ролі противника виступили літаки зі складу іншого авіаційного підрозділу, дислокованого на військових аеродромах окупованого Криму.

За інформацією російських військових, пілоти відпрацювали взаємодію з зенітно-ракетними та радіотехнічними підрозділами, питання аеронавігації, пілотування за заданим маршрутом і уникнення засобів ураження умовного противника.

Зазначається, що у навчаннях взяли участь близько десяти військових літаків.

На території українського Криму 16 березня 2014 року відбувся невизнаний світовою спільнотою так званий «референдум» про статус півострова. Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.

Україна, Європейський Союз та Сполучені Штати не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ