Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російського військового Агєєва засудили до 10 років

Новоайдарський суд Луганської області засудив росіянина Віктора Агєєва до 10 років ув'язнення. Про це повідомило видання BBC Україна з посиланням на адвоката Віктора Чевгуза.

"На думку прокурора, так звана самопроголошена ЛНР є терористичною організацією, в яку і вступив за контрактом росіянин Агєєв", - повідомив адвокат.

Окрім того, прокуратура інкримінувала росіянину незаконне зберігання і носіння вогнепальної зброї та боєприпасів.

Чевгуз зазначив, що захист вважає помилковим обвинувачення Агєєва в тероризмі за ст. 258 Кримінального кодексу, тому оскаржить вирок як щодо класифікації злочину, так і щодо покарання.

"З урахуванням пом'якшуючих обставин, покарання у вигляді 10 років позбавлення волі, є надмірно суворим", - наголосив адвокат.

27 червня 2017 року міністерство оборони України повідомило, що в полон на Донбасі потрапив 22-річний російський військовослужбовець Віктор Агєєв.

Мати Віктора Агєєва, його друзі та колишні товариші по службі підтвердили Російській службі Бі-бі-сі, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року.

У російському міністерстві оборони 28 червня заявили, що Агєєва звільнили в запас у травні 2016 року зі строкової служби, а на контрактну службу він не вступав.

У жовтні 2017 року СБУ передала до суду справу Агєєва. "Слідство встановило, що військовослужбовець Збройних Сил РФ з березня 2017 року приєднався до терористичних формувань, де виконував функції кулеметника окремої "розвідувальної роти", - наголосили тоді у відомстві.

BBC Україна

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ