Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російсько-терористичні війська концентрують сили на донецькому напрямку, - ІС

У зоні АТО триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ. Про це свідчать дані групи "Інформаційний Спротив", які публікує в понеділок Дмитро Тимчук.

У районі н.п.Первомайск і у напрямку до н.п.Новотошківка спостерігається концентрація живої сили і техніки російсько-терористичних військ. Перекидання сил і засобів здійснюється потай, техніка підтягується невеликими партіями, жива сила також пересувається невеликими групами.

У районі Бахмутської траси зафіксовано пересування ротної тактичної групи (РТГ) російських ВДВ, укомплектування військовослужбовцями контрактної служби і замаскованих під так званих "ополченців".

У районі н.п.Шахтарськ російсько-терористичні війська готують позиції для засобів протиповітряної оборони. Зафіксовано прибуття в даний район підрозділу зенітно-ракетних комплексів ЗРК "Стріла-10М" (6 одиниць техніки). Підрозділ укомплектовано фахівцями ППО з Росії.

Південніше н.п.Нікішине (Шахтарський р-н Донецької області) противник ущільнює "другу лінію" свіжими формуваннями, укомплектованими російськими найманцями та місцевими бойовиками. Дані формування загальною чисельністю близько 300 осіб зафіксовані в районі н.п. Тимофіївка, Орлово-Іванівка, Розсипне.

Формування мають мінімальну кількість військової техніки, пересуваються в основному на вилученому цивільному автотранспорті. За попередніми даними, перед цими формуваннями стоїть завдання висунутися на передові позиції на схід Єнакієвого.

На південь від Донецька, в районі Докучаєвськ - Тельманове триває ущільнення бойових порядків російсько-терористичних військ. Відзначається висунення на передові позиції живої сили і вогневих засобів, включаючи бронетехніку і артилерію. Зафіксовано як мінімум два щойно прибулих в даний район артилерійських підрозділи і до десятка одиниць бронетехніки.

У районі н.п.Гранітне і Старогнатівка противник знову спробував шляхом нанесення вогневого удару, а потім наступної спроби штурму, відкинути українські війська від займаних ними позицій. Українські війська відбили всі спроби атаки, зазначають в ІС.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ