Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російсько-терористичні війська продовжують перегрупування своїх сил, - ІС

Російсько-терористичні війська продовжують перегрупування своїх сил, основна маса яких зосереджена на декількох напрямках - приморському (по осі Новоазовськ -Маріуполь), південніше Донецька (Докучаєвськ - Тельманове) і в смузі Алчевськ-Стаханов (включаючи підрозділи, що блокують Дебальцевський плацдарм з півдня і сходу ). У цих районах продовжують накопичення основної маси матеріально-технічних ресурсів (боєприпасів, палива, запасних частин) на «централізованих» складах і базах. Окремі формування противника оперують в західній та північно-західній частинах Донецька, на вузлі Горлівка - Єнакієве, а також ведуть бої на ділянці північніше Луганська, виконуючи «локальні» завдання. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук.

У західному і північно-західному районах Донецька, безпосередньо прилеглих до передових позицій українських військ, продовжують фіксувати активність російсько-терористичних військ. Зауважили діяльність як мінімум 3 маневрених вогневих груп противника (до складу груп входить бронетехніка, в тому числі танки, а також зенітні знаряддя і міномети на автотранспорті). Дані маневрені групи періодично завдають вогневі удари по позиціях українських військ, а потім змінюють позиції. При проведенні атак дані групи виконують роль підрозділів вогневої підтримки піхотних підрозділів бойовиків.

Крім того, на ділянці від Мар'їнки до Ясинуватої як мінімум 2 артилерійські групи російсько-терористичних військ підтримують вогнем діючі формування своїх військ (6 вогневих батарей, включаючи ствольну артилерію, протитанкові гармати, РСЗВ). Періодично, під конкретні завдання, дані артгрупи посилюються силами і засобами (в основному мінометами і РСЗВ), зі складу підрозділів, зосереджених на південний схід від Донецька (Шахтарськ - Старобешеве).

У районі Чорнухине (Дебальцевський плацдарм) підрозділи російсько-терористичних військ ведуть обстріли з важкого піхотного озброєння передових позицій українських військ. Відзначається посилення даних підрозділів противника бронетехнікою (за останні 2 доби відзначено прибуття до 10 бойових броньованих машин). Підрозділи бойовиків, що діють в даному районі, забезпечує зведена артилерійська група (до 20 знарядь ствольної артилерії, в основному 122-мм гаубиці Д-30, а також 6 одиниць РСЗО БМ-21 «Град»). Відзначається робота коректувальників і артилерійських розвідників.

На ділянці Докучаєвськ - Тельманове продовжується зростання напруженості, бойовики нарощують бойову активність (у першу чергу у вигляді розвідувально-диверсійної діяльності). Також на даній ділянці ущільнюються бойові порядки російсько-терористичних військ, в першу лінію висуваються потужні вогневі засоби (артилерія і бронетехніка), у других ешелонах створюються тактичні резерви у вигляді замаскованих «під ополчення» підрозділів російських ВС, розгортається повномасштабна система постачання і забезпечення.

У районі Новоазовськ -Шірокіно, а також на північ від даного району, батальйонні тактичні групи (БТГ) противника здійснюють часткову перегрупування в рамках удосконалення своєї системи оборони.

Бандформування, що діють на території «ЛНР», різко посилюють свої можливості по протитанкової боротьбі. Так, на озброєнні стахановського «козацтва» та «бригади» А.Мозгового відзначається масова поява 100-мм протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра», які прибули з території РФ. Крім того, йдуть поставки даними банд формуванням протитанкових ракетних комплексів (відзначена перекидання близько 20 ПТРК типу «Фагот», а також кількох російських ПТРК «Корнет»).

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ