Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російсько-терористичні війська рушили на передову - Тимчук

Російсько-терористичні війська почали ущільнювати бойові порядки і висуватися до передових позицій українських військ в зоні АТО.

Такі оперативні дані групи "Інформаційний Спротив", опублікував в п'ятницю Дмитро Тимчук.

У районі н.п.Волноваха (поблизу н.п. Миколаївка) підрозділи російсько-терористичних військ знову висунулися до передових позицій українських військ. Зафіксовано 2 свіжих формування противника, загальною чисельністю до 200 осіб, і 6 одиниць бронетехніки. Також в даному районі зафіксована активна розвідувальна діяльність (БПЛА і диверсійно-розвідувальні групи противника).

Південніше Старобешевого зафіксована батарея САУ 2С1 "Гвоздика" противника на марші (4 САУ, кілька КамАЗів зі снарядами). Бойову охорону на марші забезпечували 1 БМП і декілька вантажівок із піхотним підрозділом на борту. Батарея висунулася на передові вогневі позиції.

У районі н.п. Трьохізбенка російсько-терористичні війська знову почали практикувати тактику "блукаючих танків" (аналогічна ситуація в районі Донецького аеропорту). Екіпажі танків - в основному військовослужбовці РФ.

Відзначаються шаблонні дії екіпажів ("за підручником"): потайний вихід на вогневу позицію, 3-4 прицільних постріли, різкий відхід і зміна позиції. Обов'язково використовується піхотне прикриття і попередня дорозвідка об'єкта атаки. Іноді по передньому краю наносяться мінометні удари, з метою придушення протитанкових засобів українських військ і забезпечення відходу своїх танків, зазначають військові експерти в ІС.

На ділянці Докучаєвськ - Тельманове російсько-терористичні війська почали ущільнювати бойові порядки після "розвалу" свого переднього краю (внаслідок недавнього масового дезертирства місцевих бойовиків). Вперед висуваються "перевірені" формування, укомплектовані бойовиками з "Оплоту" і "Востока", а також російськими найманцями.

У районі н.п.Гранітне противник підтягнув в першу лінію зведену артилерійську групу. У взаємодії з мінометними розрахунками ствольна артилерія завдає ударів по позиціях українських військ в даному районі, зазначено в повідомленні.

Українська правда



Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ