Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російським морякам таки заборонили доступ на кораблі "Містраль"

Російським морякам таки заборонили доступ на кораблі "Містраль", - Українська правда.

Президент Франції Франсуа Олланд передав, що російським морякам заборонено доступ на кораблі "Містраль".

Про це з посиланням на свою розмову з Олландом повідомив французький філософ Бернар-Анрі Леві під час церемонії вручення премії імені Андрія Шептицького Віктору Пінчуку.

"Я питав Олланда щодо Містралей. Президент дозволив сказати вам, що російським матросам заборонено доступ на борт. У цьому дуже чутливому питанні Франція буде стояти на своїй нинішній позиції доти, доки буде зберігатися поточна ситуація", - сказав Леві.

"Усе інше є пропагандою", - додав він.

Раніше французьке видання Ouest France з посиланням на джерела повідомляло, що з 17 листопада російські моряки, дислоковані у французькому порту Сен-Назер, не мають доступу на борт вертольотоносця "Владивосток" класу "Містраль".

14 листопада мала відбутися передача "Містраля" російському замовнику. Однак раніше прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс сказав, що наразі не бачить умов для передачі Росії корабля "Містраль". 

Водночас глава адміністрації російського президента Сергій Іванов заявляв, що Росія судитиметься з Францією у разі непостачання вертольотоносців і вимагатиме відшкодувати неустойку за контрактом.

Крім того, повідомлялося, що команда "Містраля" перебуватиме у Франції до кінця року.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ