Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Російським націоналістам закидають підготовку перевороту в Чорногорії

"Російські націоналісти" планували здійснити державний переворот під час виборів у Чорногорії в жовтні. Про це в неділю, 6 листопада, заявив спеціальний державний прокурор країни з питань організованої злочинності Чорногорії Мілівоє Катнич. План, за його словами, включав зокрема вбивство прем'єр-міністра країни Міло Джукановича та приведення до влади проросійської коаліції.

Переворот, за даними прокуратури, готувала група, яка налічувала близько 50 осіб із Росії, Сербії та Чорногорії. "Мета полягала в тому, щоб зупинити Чорногорію на її євроатлантичному шляху, зокрема, перешкодити вступу до НАТО", - цитує слова Катніча AFP.

Водночас прокурор заявив, що у слідства немає свідчень того, що Москва на державному рівні підтримувала цей план. "Ми будемо продовжувати співпрацю з Росією (у рамках розслідування - Ред.), тому що організаторами цієї злочинної групи є громадяни Росії", - пояснив прокурор.

Чотирнадцять затриманих підозрюваних, зокрема і колишній командувач сербськими силами спеціального призначення, залишатимуться під вартою терміном в один місяць, шестеро - випущені на волю.

За даними місцевих ЗМІ, один з можливо головних організаторів, Александар Сінделич, воював на боці проросійських сил у війні на сході України.

DW

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ