Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

Російський політолог розповів про небезпечний план Кремля із "приєднанням України до ОРДЛО"

Відновлення територіальної цілісності України означає «приєднання країни до ОРДЛО». Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський.

За його словами, інтеграція з окупованим Донбасом сприймається в Україні не правильно, повідомляє УНІАН.

"Україні це подається як відновлення територіальної цілісності країни. Але це возз'єднання з ОРДЛО з повним збереженням російських "проксі", повною владою російських військ, двома армійськими корпусами. І якщо станеться приєднання, то навіщо тоді ЗСУ на лінії поділу? Немає ніякого поділу! Військові йдуть і відкривають шлях з ОРДЛО. Та й ніхто цього не приховує!

Повторюся, що в так звану конституцію цієї "Лугандонії" було включено положення, що її кордони - це кордони Донецької і Луганської областей. Тобто в один день буде вирішуватися питання про захоплення Маріуполя, всього узбережжя Азовського моря. А по суті це впровадження чужорідної структури, військово-терористичного плацдарму для агресора в політичне тіло України", - заявив експерт.

Він зазначив, що днями в Харкові зірвали чергову акцію сепаратистів "на підтримку російської мови". Ось через такі мітинги за російську мову все починалося в Донецьку і Луганську. Після возз'єднання в Харкові з'явиться один з корпусів російської армії для допомоги "борцям за російську мову".

"Це самогубний сценарій. Така провокація була не випадкова - подібні спроби почнуться в різних південно-східних містах. Сценарій вже відпрацьований. "Фактичне приєднання України до ОРДЛО" - це не мій термін. Я його цитую з настановної статті Олексія Чеснокова - правої руки Владислава Суркова", - сказав політолог Піонтковський.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ