Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Російський політик назвав аграрний проект Костюка проривом

Відомий російський політичний та громадський діяч, підприємець, голова правління Благодійного фонду сприяння розвитку культури «Товариство любителів древньої писемності» та ідеолог нової екологічної доктрини Герман Стерлігов високо оцінив проект екологічно використання земель та розвитку території «Галицьке село», ініціатором створення якого є голова Львівської обласної державної адміністрації Михайло Костюк. Про це Герман Стерлігов заявив сьогодні, 5 листопада, під час зустрічі із Михайлом Костюком, повідомила прес-служба ЛОДА.

«Надзвичайно важливо зберегти не знищені хімікатами землі і розвивати на них виробництво продуктів народного споживання. Для цього слід розвивати окремі господарства – на рівні родин чи їх об’єднань», – зазначив Герман Стерлігов.

Вислухавши ідею Михайла Костюка про розвиток і популяризацію регіонального львівського екологічно чистого продукту і запровадження на цьому ґрунті проекту «Галицьке село», Герман Стерлінгов назвав її справжнім проривом, який гідний наслідування і обов’язково має бути втіленим у життя.
«Потреба на екологічно чисті продукти вже сьогодні є величезною. Впевнений, що цей ринок має велику перспективу», – додав росіянин.

Довідка:

Села Львівської області у наступному році можуть отримати 140-150 млн. грн. інвестицій, однак для цього сільськогосподарські підприємства повинні презентувати проекти розвитку. Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Михайло Костюк.

«Ми не можемо обійтись без державних інвестицій у цей сектор. Уряд готовий інвестувати у розвиток сільського господарства при наявності організованих сільськогосподарських підприємств та груп, які можуть виготовити проект, презентувати проекти і отримати дотацію», – заявив губернатор.

За його словами сьогодні невеликим приватним господарствам не під силу розробити проектів виробництва, іншим організуватись у кооперативи, з цією метою у області розробили пілотний проект програми «Галицьке село».

«Ми бачимо необхідність інвестування в село на наступний рік близько 140-150 млн. грн. Будемо в обласний програмах записувати підпрограму щодо фінансування стартового капіталу для організації сільськогосподарський кооперативів», – зазначив Костюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ