Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Розкол БЮТ не загрожує - експерт Центру ім.Разумкова

Блок Юлії Тимошенко має запас міцності, аби впевнено йти на місцеві та дострокові парламентські вибори, коментують аналітики. Експерти певні, найближчим часом Б’ЮТ не загрожує розкол, – повідомило радіо «Німецька хвиля».

 

 

Набрані кандидатом у президенти Юлією Тимошенко 45% голосів виборців дають хороші стартові можливості для роботи в опозиції, вважає директор політико-правових програм центра ім. Разумкова Юрій Якименко. На його думку, через програш лідера з БЮТу, ймовірно, підуть люди, пов’язані з бізнесом, але таких будуть одиниці.

 

«Повального виходу з партії та фракції не буде. Обмежувальну роль будуть відігравати ці 45%. Люди дивитимуться на перспективу цієї політичної сили, оскільки в цей період перед місцевими чи парламентськими виборами змінювати свою політичну орієнтацію недоречно. Це не дасть ні політичної, ні економічної перспективи»,- каже Якименко.

 

Політолог зауважує, що  для Тимошенко нині

дуже важливо не дати її опоненту Віктору Януковичу опанувати систему влади в цілому. Однак для розвитку країни продовження протистояння між прем’єр-міністром та новим президентом може зашкодити.

 

Тому експерт радить політикам Тимошенко і Януковичу думати не про зміну коаліції, а сідати за стіл переговорів і, відкинувши образи й амбіції, домовлятися. «Треба почати їм говорити по суті проблем, можливо, тоді й інші проблеми будуть вирішені легше»,- зазначив директор політико-правових програм центру ім. Разумкова Юрій Якименко.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ