Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розкопки Краківської брами розпочнуться сьогодні

Сьогодні мають розпочатись розкопки Краківської брами. Про це «Гал-info» повідомив начальник управління охорони історичного середовища Львівської міськради Андрій Левик.

Підготовчі роботи на вул. Краківській тривають. Вже опрацьовано архівні матеріали, відповідну літературу, проведено огляд місця роботи. «Ми готові проводити розкопки брами. Вже є план досліджень, який має назву «Проект організації архітектурно-археологічних досліджень Краківської брами». Його розробило ЛКП «Архітектурно-археологічна служба» управління охорони історичного середовища. Ми розраховуємо проводити розкопки протягом вересня-жовтня цього року. Все залежить від погоди та швидкості ведення робіт», – наголосив Андрій Левик.
Роботи на вул. Краківській проводитимуться у три етапи. Для початку відповідно підготують територію. Йдеться, зокрема, про зняття бетонного покриття, розширення площі, обмеження руху пішоходів і транспорту, забезпечення водовідведення. Далі планують провести розвідкові роботи.
Попередніх результатів проведених робіт, за словами Андрія Левика, слід чекати в середині наступного тижня.
Нагадаємо, залишки Краківської брами були знайдені 14 липня. Ремонтуючи інженерні комунікації, робітники натрапили на невідомі залишки мурів, які виявилися фундаментом старої Краківської брами, що була розташована в північній частині міста.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ