Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розкопки Краківської брами розпочнуться з наступного тижня

Розкопки Краківської брами розпочнуться з наступного тижня - про це повідомив „Гал-info” начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Андрій Левик. За його словами, розкопки планувалось провести вже сьогодні, 10 серпня, однак за відсутності заступника керівника експедиції Юрія Лукомського, який на даний час перебуває в Києві, роботи розпочнуться з наступного тижня. У розкопках візьмуть участь 5 досвідчених археологів на чолі з керівником Володимиром Шишаком. Допомагати будуть молоді, менш досвідчені археологи, а також залучено до роботи Центр зайнятості.

    Щодо коштів, то їх повинно вистачити. Цього року на такі роботи міська рада виділила 100 тисяч гривень, є ще резерв – державні кошти.
    Зараз проводиться камерна підготовка, яка, за словами Андрія Левика, є швидше за все теоретичною. Вона охоплює площу перехрестя вулиці Лесі Українки та вулиці Краківської. Наскільки ця площа збільшиться – поки що невідомо; це залежатиме від подальших розкопок. Як зазначив начальник Управління охорони історичного середовища, залишки брами, муру є і в підвалах магазинів.
   На думку Андрія Левика, роботи триватимуть щонайменше два тижні. Закінчення як таке прогнозувати рано: все залежатиме від результатів розкопок і погодних умов.
   


 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ