Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Розкрито злочинні схеми, за якими працював Нафтогаз, - Продан

У нафтогазовій галузі НАК Нафтогаз України працювало кілька злочинних схем. Зараз Міністерство енергетики та вугільної промисловості проводить внутрішній аудит і перекриває всі ці схеми. Про це на прес -конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан.

Повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Схеми дуже прості . Наприклад , відпускався газ безпосередньо без оплати газотрейдерам так званої групи Курченка , просто відпускався газ фірмі "роги і копита" ... Ми цю практику на сьогодні вже припинили. Ніякого відпуску газу газотрейдерам сьогодні немає. Тепер газ йде за тими договорами, які укладає НАК Нафтогаз з підприємствами" , - сказав він.

За його словами , також розкрито схему зі скрапленим газом. "Тіньові аукціони, на яких значно занижувалася ціна на скраплений газ - цей газ не йшов на потреби населення, менше третини тільки йшло на потреби населення. Звичайно, на аукціоні ця ціна була, наприклад, по 2 тис. грн, тобто там, де вони купували за тисячу кубометрів, а потім це йшло на заправки по 10 тисяч" , - зазначив він.

За словами Продана, таких схем було багато, зараз проходить аудит в дочірніх компаніях Нафтогазу. "Є також схеми, які закладені в загальну діяльність Укргазвидобування. Цим питанням ми теж займаємося. Схеми будемо закривати", - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ