Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розміщення автобусного парку на Вернадського є економічно недоцільним - Святослав Товстига

Засновник ГО “За якісний транспорт”, радник міністра інфраструктури України 2017-2019 Святослав Товстига в коментарі Гал-інфо заявив про недоцільність побудови автобусного парку на вулиці Вернадського.

Нагадаємо, у Львівській міській раді планують облаштувати  нове автобусне депо на вулиці Вернадського. Однією з причин  такого рішення, є зменшення пробігу автобусів з депо при виїзді на маршрут, так звана "нульова подача" без пасажирів.

Фото Олена Ляхович

"Електронний квиток нас заставляє вийти на максимальне завантаження електротранспорту. Не буде ситуації, коли на маршруті їздить 4 тролейбуси замість 15-ти і люди ними не користуються. Такого не можемо собі дозволити, бо це не вигідно.

Відповідно у нас всю вулицю Стрийську закриває тролейбус. Вулицю Хуторівка (просп. Святого Івана Павла ІІ, - ред.) теж є тролейбус. Наукова, Тролейбусна також курсує тролейбус. Надалі тролейбус також повинні продовжити від Хуторівки через Довженка до кінця проспекту Червоної калини. Де також є тролейбус в сторону зеленої та трамвай в центр.

Куди при такій мережі електротранспорту буде "нульова подача" автобусів? Куди ми будемо той автобус звідти гнати?

За логікою речей, весь напрямок на вул.Городоцькій логічно віддавати "Екопастрансу" в якого там є відповідні автопарки. Найкращим рішенням є розміщення автобусного депо саме в районі Пасічна, Кривчиці, Богдана Хмельницького. Це є ціна економії.

І тут стоїть зокрема і питання 100 автобусів. Нам не потрібно 100 автобусів, нам потрібно 100 тролейбусів", - зазначає Святослав Товстига.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ