Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розпочались зйомки телесеріалу про ОУН-УПА

На Івано-Франківщині розпочались зйомки телесеріалу “Журавлиний реквієм” про героїчну боротьбу ОУН-УПА львівського режисера Нестора Сявавка. Про це “Гал-info” розповів Степан Павлюк - голова крайової ради “Конгресу української інтелігенції Львівщини”, які підтримують проект. 
Зйомки відбувались в горах на Гуцульщині. Наразі робота йде фрагментами, які згодом використають у серіях. “До роботи над фільмом залучали як місцевих акторів, так і акторів львівських театрів. Щодо жанру фільму, то це мають бути документальні репризи з художніми елементами. Актори втілюватимуть образи бандерівців, енкаведистів, місцевих жителів”, – розповів Степан Павлюк і додав, що і сценарій, і режисерські акценти вже розроблено, проте бракує коштів.
Кошти на проект планували отримати від спонсорів. Зокрема, на адресу голови Яворівської райдержадміністрації наприкінці липня надійшов лист з проханням сприяти режисерові у залученні коштів комерційних структур для одного фільму – “Герої без прізвищ”. Заступник голови райдержадміністрації Іван Стецькович повідомив “Гал-info”, що підприємці ідуть на співпрацю, коли впевнені в успішності проекту. Наразі жодних результатів щодо цього питання немає. “Нестор Сявавко так нічого чітко і не прояснив, не показав нам готового сценарію, тому поки що питання залишилось на стартових позиціях. 3 вересня з нагоди Дня підприємця ми збираємо всіх підприємців. Можемо запросити цього режисера, щоб він розповів про свій проект безпосередньо їм. Якщо спонсори зацікавляться, він отримає від них допомогу”, - зазначив він. 
Степан Павлюк прокоментував ситуацію так: “Над сценарієм ще тривають допрацювання. Швидше за все, щодо Яворівщини деталі не остаточно прописані, тому режисер досі особисто не зустрівся з владними структурами району та підприємцями для роз’яснень”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ