Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Розпочато процедуру перейменування Кіровограда в Єлизаветград

Кіровоградська міська рада 19 березня 48 голосами з 54 присутніх на засіданні депутатів (всього в міськраді 75 депутатів) ухвалила рішення провести 27 квітня громадські слухання про перейменування Кіровограда в Єлисаветград, після чого це питання може бути винесене на міський референдум, повідомляє "Комерсант-Україна".

Нагадаємо, в жовтні 2008 р. Кіровоградська міськрада вже ухвалювала рішення про проведення одночасно з достроковими виборами у Верховну Раду місцевого референдуму про повернення місту історичної назви Елісаветград. Проте, оскільки вибори не відбулися, питання про перейменування міста залишилося відкритим.

На думку голови фракції "Наша України" в Кіровоградській міськраді Олександра Дануци, місто не повинне носити ім'я Сергія Кірова. "Тим більше враховуючи його (С.Кірова) біографію", - пояснив він свою позицію.

О.Дануца також заявив, що його фракція наполягатиме на проведенні після громадських слухань референдуму.

Тим часом голова фракції Соцпартії в міськраді Олена Костенко вважає за недоречне перейменування міста під час економічної кризи.

Місто спочатку назване на честь святої Єлисавети. У 2000 р. навіть проходив референдум з цього питання, але питання про перейменування не пройшло. Місто також називалося Зінов'євськ в 1924-1934 рр., Кірово в 1934-1939 рр. і з 1939 р. – Кіровоград.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ